{{item}}
برای پر نمودن گزینه تعداد،ابتدا بر اساس فایلی که قرار هست بارگذاری نماییم قسمت اول (Panel&Single) را انتخاب، سپس تعداد مورد نظر را قید می نماییم. چنانچه اگر فایل مورد نظر به صورت پنلایز شده یا چیدمان (خواه با فایل های دیگر ،خواه به تنهایی) باشد، گزینه Panel و اگر به صورت تکی باشد گزینه Single را انتخاب نمایید.
ابعاد مورد نظر را بر اساس طول و عرض فایلی که قرار هست بارگذاری نمایید ،قید نمایید.چنانچه اگر فایل مورد نظر به صورت پنلایز یا چیدمان باشد ابعاد چیدمان و اگر به صورت تکی باشد ابعاد تکی را قید نمایید.
1.- FR4فیبر فایبر گلاس یا FR4(Flame Retardant) یکی از بهترین و مناسب ترین زیر لایه های برد مدارچاپی می باشد که به دلیل مشخصات فنی خاص و قیمت مناسب، مورد استفاده اکثر بردهای مدارچاپی قرار می گیرد.
2. ROGERS -فیبر راجرز از سری فیبرهای RF، تولید شرکت ROGERS می باشد که به دلیل دارا بودن ضریب دی الکتریک بالا و سایر مشخصه های فنی، مناسب برای انواع بردهای فرکانس بالا ،انواع انتن،پروژه های هوافضا و سایر پروژه های مخابراتی می باشد.
در حالت نرمال ضخامت مس نهایی 35 میکرون می باشد ،ولی چنانچه به هر دلیل نیاز به ضخامت مس بالاتر باشد با توجه به ضخامت خطوط می توانید گزینه های دیگر را انتخاب نمایید.حداقل ضخامت خطوط برای ضخامت مس 52.5 میکرون نباید کمتر از0.3mm و برای ضخامت 87.5 میکرون ،نباید کمتراز 0.5mm باشد.
پوشش نهایی سطح یا همان Surface Finish از این نظر حایز اهمیت می باشد که سطح مسی برد مدارچاپی، در طولانی مدت امکان اکسید شدن و خراب شدن را دارند ، لذا برای رفع این مشکل و همچنین قلع پذیری بهتر حین مونتاژکاری، وجود پوشش دیگر بغیر از مس ضروری می باشد.
1.- HASL (HASL -Hot Air Solder Leveling) -هات ایریکی از متدوال ترین پوشش نهایی می باشد که ازگذشته مورد استفاده قرار می گیرد .در این روش قلع و سرب یا قلع خالص مذاب ،بوسیله دستگاه هات ایر تمامی قسمت های مسی برد را می پوشاند .
2. ENIG- (ENIG-Electroless Nikle/Immersion Gold) -الکترولس طلا یکی از پوشش های نهایی می باشد که داری سطحی صاف و هموار با قابلیت قلع پذیری بالا باشد ولی به علت گران بودن قیمت،قابل استفاده برای تمامی بردها نمی باشد .غالبا این نوع پوشش را برای بردهای نظامی ،مخابراتی و سایر بردهایی که دارای ای سی های SMD ، بویژه BGA می باشد استفاده می نمایند.
3.سایر پوشش های نهایی از قبیل Tin OSP(Organic Solderability Preservative), Immersion Silver, Immersion و سایر پوشش های دیگر که در حال حاضر امکان اراِئه انها در این شرکت وجود ندارد.
چاپ محافظ یا سولدر ماسک یکی از مراحل کاری در ساخت برد مدارچاپی می باشد که علاوه بر افزودن زیبایی به ظاهر برد، باعث جلوگیری از اسیب دیدن و شکستن ترک ها،جلوگیری از اتصال کوتاه بین ترک ها حین فرایند لحیم کاری،جلوگیری از اکسید شدن برد مدارچاپی و ... می باشد.
نکته:چنانچه اگر لازم هست وایای موجود در مدارچاپی با چاپ محافظ پوشیده شود ،نیازمند است مشتری در قسمت تنظیمات فایل ،تنظیمات لازم را انجام دهد که در این صورت به صورت خودکار روی وایای مورد نظر با سولدر ماسک پوشیده می شود و یا در قسمت توضیحات،از شرکت سازنده بخواهد که روی تمامی وایا را بپوشاند.
در بیشتر مواقع رنگ چاپ محافظ سبز می باشد که گاهی به دلیل استفاده زیاد رنگ سبز ،به این فرایند چاپ سبز هم می گویند.از دیگر رنگ هایی که می توان برای چاپ محافظ استفاده کرد می توان به رنگ های ابی،قرمز،مشکی ،زرد و سفید اشاره کرد.لازم به ذکر است از نظر قیمت و زمان تحویل سفارش ،بهترین گزینه رنگ سبز می باشد.
چاپ قطعات که محل قرار گرفتن قطعات الکترونیکی بر روی برد مدارچاپی را نشان می دهد با نام های چاپ سیلک،چاپ راهنما و یا چاپ مارکاژ نامیده می شود.
نکته: لازم است طراحان برد مدارچاپی به این نکته توجه داشته باشند که بر روی پدها که محل مونتاژ قطعات می باشد را به هیچ وجه با لایه مارکاژ نپوشانند ،عدم رعایت این نکته ،باعث اختلال در انجام تست الکتریکال و عملیات مونتاژ قطعات می گردد.
رنگ چاپ قطعات در حالت استاندارد سفید می باشد.
در حال حاضر انجام چاپ قطعات در این شرکت به دو روش چاپ سیلک و چاپ فتوایمیج امکان پذیر می باشد:
-چاپ سیلک مناسب برای سفارش های تیراژ می باشد که اندازه حداقل عرض خطوط و نوشته های آن کمتر از 0.15mm نباشد،همچنین در این روش برای نوشته های که به صورت منفی یا توخالی می باشد نباید اندازه حداقل عرض خطوط و نوشته های آن کمتر از 0.18mmباشد.مناسب ترین اندازه عرض خطوط و نوشته ها برای این روش ضخامت 0.18mmتا0.20mm می باشد،از مزایای این روش قیمت مناسب و تقریبا رایگان آن برای سفارش های تیراژ می باشد،ولی چنانچه اگر برای اندازه های خطوط کمتر از حداقل ذکر شده انتخاب گردد نوشته ها خوانا نمی باشد و از کیفیت پایینی برخوردار می باشد.
-چاپ فتو ایمیج به دلیل گران تر بودن مناسب برای سفارش های نمونه و تیراژ های کم می باشد، همچنین برای سفارش هایی که اندازه عرض خطوط و نوشته های آن کمتر از 0.15mm و یا به صورت منفی و تو خالی باشد.اندازه حداقل عرض خطوط برای این روش 0.10mm می باشد و پایین تر از این مقدار به هیچ وجه توصیه نمی گردد و امکان تولید ان در این شرکت وجود ندارد.
-در لیست ثبت سفارش برای سفارش های نمونه تا سقف 10.000 سانتی متر مربع به دلیل تسریع در زمان تولید و یکسان بودن قیمت در هر دو حالت،صرفا گزینه فتوایمیج فعال می باشد ولی برای مساحت بالاتر از 10.000 سانتی متر مربع انتخاب هر دو حالت چاپ سیلک و فتوایمیج به اختیار مشتری می باشد.
-مسئولیت انتخاب نوع چاپ راهنما به عهده مشتری می باشد و این شرکت در خصوص کیفیت نهایی چاپ به دلیل انتخاب اشتباه مشتری و یا خطوط و نوشته های زیر 0.10mm هیچگونه مسئولیتی نخواهد داشت.
انداره کمترین قطر سوراخکاری (via &pad).
در حالت نرمال اندازه حداقل سایز سوراخکاری 0.4mm می باشد.
*نکته:اندازه حداقل قطر سوراخکاری 0.20mm می باشد،چنانچه اگر اندازه حداقل قطر سوراخکاری 0.3mm باشد به میزان 15درصد و اگر 0.2mm باشد میزان 30 درصد به قیمت پایه اضافه می گردد.
توجه : لازم به ذکر است برای فایلهای Gerber انتخابِ گزینه ی پوشش وایا، هیچ تاثیری نخواهد داشت و برای فایل های PCB یا PCBDOC ،ما براساس گزینه ی انتخابی شما عمل می کنیم:
1.در صورت انتخاب گزینه ی Tented:
تمام وایا ها با چاپ محافظ (Solder mask)پوشیده می شوند.
2.درصورت انتخاب گزینه ی Untented:
وایاها با چاپ محافظ پوشیده نخواهند شد و طبق تنظیمات فایل PCB عمل خواهیم کرد.
Router -چنانچه اگر تحویل نهایی برد مدارچاپی به صورت تکی باشد ونیاز به چیدمان خاصی نداشته باشد ویا ابعاد برد بزرگتراز50mm*50mm باشد ،گزینه Router از نظر دقت و زیبایی ظاهری بهترین گزینه می باشد ، ولی از نظر قیمت به نسبت برش V-CUT کمی گرانتر می باشد. در ضمن چنانچه اگر مدارچاپی داری شکل خاص و یا برش های منحنی شکل داشته باشد نوع برش لزوما باید گزینه Router باشد.
V-CUT- چنانچه اگر برد مدارچاپی، برای مونتاژ ماشینی یا به هر دلیل دیگر نیاز به چیدمان داشته باشد و یا ابعاد مدارچاپی کمتر از 50mm*50mm باشد،بهترین و مناسب ترین نوع برش، V-CUT می باشد.در این روش برد ها از بالا و پایین به شکل v به گونه ای برش داده می شود که مشتری بعد از مونتاژ برد، براحتی بتواند انها را با دست از هم جدا نماید.در این روش امکان پنلایز کردن بردهایی که از نظر ابعاد متفاوت هستند ویا دارای شکل دایره ای و یا سایر اشکال بغیر از مربع،مستطیل باشد، وجود ندارد.
V-CUT&ROUTER-چنانچه اگر نوع برش مد نظر V-CUT باشد ولی برد دارای برش داخلی و یا برش های منحنی شکل داشته باشد گزینه V-CUT&ROUTER مناسب می باشد.
نکته 1:در فایل ارسال خط برش باید به صورت خط کاملا بسته ،در کل مسیر برشکاری کشیده شده باشد.
نکته 2:تمامی برش های بیرونی و داخلی کار باید در لایهkeep-out layer کشیده شود ،چنانجه اگر به هر شکلی خطوط برش در لایه های دیگری به غیراز keep-out layer کشیده شود باید نام ان لایه در قسمت توضیحات قید گردد.